Asiakaspalvelu

Myynti ja tekninen neuvonta:
044 -356 9000 +358 (0)44 356 9000


Ma-Pe klo. 9-17

Verkkokauppa:
  • Rahtikulut näkyvät kassalla
  • Toimitusaika n. 2-5 arkipäivää jos ei muuta ilmoitettu tuotetiedoissa

Noutopiste: (Sovi käynti etukäteen!)
Vaasantie 837
66710 Kaitsor

Pyydä tarjous

Asennus 

Tuote on tarkoitettu ainoastaan ulkokäyttöön. On tärkeää sijoittaa kylpytynnyri tasaiselle alustalle, joka kestää täyden tynnyrin painon (n.1600 kg vesitäytettynä). Perustuksen voi tiivistää/tasata kivimurskeella tai mikäli haluaa kiinteämmän perustan, sen voi valaa betonista. Perustus pitää olla vaakatasossa ja riittävän kokoinen, sekä tynnyrille että ulkopuoliselle kamiinalle. Katso kuva alla. 

On tärkeää myös huolehtia, ettei tynnyri jää pitkän nurmikon tai heinikon ympäröimäksi, sillä se estää puun hengityksen ja edistää ulkovuorauksen huononemista. 

Huomioi että kun kylpytynnyriä nostetaan, ei nosteta tynnyrin yläosasta vaan tynnyrin alaosasta!

                  

Paloturvallisuus 

Mikäli allas sijoitetaan lähelle rakennuksia, esim. terassin reunaan on tarkistettava, että savupiippu on riittävän kaukana kaikista palavista rakenteista. Etäisyys on muistettava tarkistaa sivu- että korkeussuunnassa, jotta syttymisvaaraa ei ole.

Kysy paikalliselta paloviranomaiselta lisätietoja.  

Käyttö 

Kylpytynnyri on aina täytettävä vähintään 10 cm kamiinan ylemmän liitosputken yläpuolelle ennen tulen sytyttämistä kamiinaan. Vajaankylpytynnyrin lämmittäminen johtaa kamiinan sulamiseen! 

Ulkopuolisessa kamiinassa on aina tarkastettava kamiinan pohjassa olevasta tulpasta että vesi on päässyt kamiinan ympärillä olevaan vesivaippaan. Ilman vettä, kamiinan käyttö johtaa kamiinan rikkoutumiseen.

Kylpytynnyriä/kamiinaa ei saa tyhjentää ennen kuin tuli on kokonaan sammunut ja hiillos hiipunut kamiinassa.                  

Täytettyä allasta ja kamiinaa ei saa päästää jäätymään talvella!

                             

                                                       Veden minimitaso ulkopuolisella kamiinalla.

 

                                   

                                                       Veden minimitaso sisäpuolisella kamiinalla.

 

Kylpytynnyrin käyttö, hoito ja turvallisuus

Täytä kylpytynnyri ennen kuin sytytät tulen. Kylpytynnyrin voi lämmittää jo hyvissä ajoin ennen käyttöä. Kylpemisen aikana tulta ei tarvitse pesässä pitää. Vesi on parhaimmillaan talvipakkasilla noin 38 asteisena, mikä on myös suurin suositeltava veden lämpötila. 

Huolehdi kylpytynnyrin puhtaudesta ja hygieniasta pesemällä ja kuivaamalla se huolellisesti riittävän usein.

Kun paljua tyhjennetään, se kannattaa puhdistaa saman tien. Jos samaa vettä käytetään useamman kerran, ehdotamme että lisäät veteen suuritehoisia paljun hoitotabletteja, klooritonta allasvettä varten. Sopivia hoitotabletteja löydät meidän verkkokaupasta. 

Tynnyri lämpiää parhaiten kuivalla puulla. Käytä ainoastaan pieniksi pilkottuja kuivia polttopuita. Isojen ja kosteiden puiden käyttö saattaa helposti kaksinkertaistaa lämmitysaikaa.

Jos käytät tervaista puuta tulee nuohous tehdä aina silloin tällöin. Nuohous on tehtävä viimeistään silloin kun veto alkaa loppua tai lämmitysaika pitenee. 

Tyhjennä tuhkapesä joka kerta käytön jälkeen.

Mikäli pidät talvella vettä pitempään altaassa, on huolehdittava, että tulipesä ei pääse jäätymään. Takuu ei korvaa jäätymisestä johtuvia rikkoontumisia!

Kylpytynnyri kannattaa pitää peitettynä, kun sitä ei käytetä, jotta sinne ei mene roskia ja likaa. Lämmityksen aikana kansi kannattaa pitää paikoillaan, jotta lämmön haihtuminen pysyy mahdollisimman pienenä.

 

Takuu 

Takuu uudella kylpytynnyrillä/lämmittimellä on yksi (1) vuosi käyttöohjeita oikein noudattaen.