Kysymyksiä & Vastauksia

Millaisiin kohteisiin paaluperustukset sopivat?

Käyttöalue on rajaton. Yleisiä käyttökohteita ovat; piharakennukset, asuinrakennukset, terassit, laiturit, kunnallistekniikka, autojen lämmitystolpat, kunnallistekniikka, konehallit ja vedenalaiset perustukset.

Voinko asentaa ruuvipaalut itse?

Kyllä voit, käsinasenattavat paalut soveltuu hyvin jos kohteeseen tarvitaan vain muutama paalu tai työmaalle pääsy on hankalaa, esim saaristossa.  

Myyttekö valmiiksi asennettuja perustuksia?

Avaimet käteen ratkaisut sisältävät tarvittavat materiaalit, asennukset ja kuljetukset. Valmiiksi asennettu perustus on varteenotettava vaihtoehto jos haluatte vaivattoman ratkaisun kiinteään hintaan.

Mitä minun pitäisi tehdä ennen perustusta?

Asiakas selvittää jos kohteeseen vaaditaan rakennuslupaa ja hakee sitä tarvittaessa. Kun rakennuslupa on myönnetty tilataan rakennuspaikan merkkaus kaupungin/kunnan rakennusvalvonnan kautta. Sen jälkeen voimme asentaa perustuksen piirustuksien perusteella.

Millaisille maalajille ruuvipaalut sopii?

Ruuvipaalut sopii savelle, hiekalle ja hienolle moreenille.

Onko kallista perustaa ruuvipaaluilla?

Paaluperustuksen kokonaiskustannus on lähes poikkeuksetta muita perustusmenetelmiä edullisempi. Mittavia maansiirtotöita ja massanvaihtoja ei tarvita. Yleensä ei tarvita myöskään salaojitusta ja routaeristys voidaan välttää kiertämällä ruuvipaalun laippa routarajan alapuolelle.

”Merkittävää säästöä muihin menetelmiin verrattuna”

Onko paaluperustus ympäristöystävällinen?

Kyllä on, paaluperustuksen asennus säästää lähiympäristöä, pihaa, nurmikkoa, pihakivetystä ym. Asennus on meluton ja tärinäton. Massanvaihtoja tai mittavia maansiirtotöitä ei tarvita ja siitä pitää sekä ympäristö että kukkaro. Ruuvipaalut voidaan myös käyttää uudelleen.

Onko mahdollista siirtää paaluperustusta?

Kyllä, ruuvipaalut kierretään ylös ja voidaan käyttää uudelleen. Paaluperustus sopii myös tilapäisiin perustuksiin.

Haittaako jos maassa on päällyste mihin autokatos tulee?

Se on vain hyvä, ajamme paalut päällysten läpi. Nykyinen pihapäällyste toimii autokatoksen lattiana.

Onko ruuvipaalutus uusi perustustapa?

Ruuvipaalutus on testattu perustusmenetelmä joka on ollut käytössä 1830-luvulta asti. Ruuvipaaluja käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1838 kun majakka Maplin Sand rakennettiin Thamsenin jokisuuhun , Iso-Britanniaan. Ensimmäisestä majakkaprojektista saatujen hyvien kokemuksien perusteella rakennettiiin ruuvipaaluilla monta majakkaa ympäri maailmaa. Majakka Maplin Sand tuhottiin vuonna 1932.

Lähde: Wikipedia 

Missä PihaPRO®- kylpytynnyri on valmistettu?

PihaPRO®-kylpytynnyrit valmistetaan Pohjanmaalla, Mustasaaressa.

Missä on kylpytynnyreitten lähin jälleenmyyjä?

PihaPRO®-kylpytynnyrit myydään suoraan valmistajalta kuluttajalle, ilman välikäsiä. Näin asiakas saa laadukkaan kylpytynnyrin kilpailukykyiseen hintaan, mikä on asiakkaalle loistava etu. 

Millaisen alustan kylpytynnyri vaatii?

Kylpytynnyrin alustaksi on hyvä valita altaan täyden painon kantava tasainen alusta, koska täytettynä tynnyri voi jopa painaa 2000 kg. Hyvä alusta on esimerkiksi jyrätty murske peti tai betoniilaatat. 

Miten kauan kestää, että pääsen kylpyyn?

PihaPRO®-kylpytynnyri toimitetaan valmiiksi koottuna ja kamiina irrallaan. Vastaanottajan tarvitsee vain kiinnittää kamiina varusteineen. Ennen käyttöönottamista tulee myös perehtyä käyttöohjeisiin huolellisesti. 

Kuinka nopeasti kylpyvesi lämpenee?

Käyttäjäkokemuksien perusteella PihaPRO®-tynnyri lämpenee noin kahdessa tunnissa (5-38°C), edellyttäen että kansi pidetään päällä lämmityksen aikana ja että lämmitykseen käytetään pieneksi pilkottuja kuivia puita. Suositellaan että käytetään 50x5x5 cm:n kokoisia halkoja.

Miten kylpyvesi lämpenee?

Kylpyvesi lämmitetään altaan mukana toimitetulla tehokkaalla puukäyttöisellä kamiinalla. Lämmitettäessä kamiinan on oltava täynnä vettä, eli veden tason on oltava ylemmän kiertoputken yläpuolella. Vesi kevenee lämmetessään ja nousee kamiinan yläosaan josta se siirtyy kiertoputkea pitkin altaaseen. Altaassa oleva kylmä vesi painuu pohjalle ja sieltä se siirtyy alempaa kiertoputkea pitkin kamiinaan. 

Miten kylpytynnyrin sisäpinta puhdistetaan?

Sisäpinta kannattaa pestä säännöllisesti pesuaineella (esim. mäntysuovalla), huuhdella vedellä ja kuivata hyvin. Muovialtaat ovat helppo puhdistaa, koska niiden sileästä sisäpinnasta irtoaa lika ja epäpuhtaudet helpommin.

Kuumeneeko kamiina?

Kamiinan ulkopinta kuumenee vain yhtä lämpimäksi kuin kylpyvesi. Ota huomioon kuitenkin, että savupiippu ja kamiinan luukku ja etuosa kuumenevat kylpyvettä lämpimämmiksi. 

Kamiinassa on kosteutta. Onko se rikki?

Kylmän veden ja lämpimän ilman välillä oleva lämpötilaero voi aiheuttaa kondenssivettä tuhkatilaan, joten kamiina ei todennäköisesti ole vuotava vaikka tulipesässä olisi hieman kosteutta. Sytytyksen jälkeen voi tulla vettä reippaasti, mutta vuotoa ei ole, jos altaan vesi ei vähene.

Miten kylpytynnyri ja kamiina tyhjennetään vedestä?

Tyhjennä ensin kylpytynnyri vedestä. Tynnyrin pohjassa on veden poisto josta vesi valuu poistoputkea pitkin pois altaasta. Johda vedet tarvittaessa letkulla sivummalle. Kun tynnyri on tyhjä voit tyhjentää kamiinan vedestä. Kamiinan vedenpoistohana löytyy kamiinan takaosasta.

Kylpytynnyrin kamiina on jäätynyt, mitä teen?

Mikäli kamiina on päässyt jäätymään, voidaan koittaa sen sulattamista esim. lämpöpuhaltimella. Jos tämä ei auta niin voidaan kamiina irrottaa ja viedä johonkin lämmitettyyn tilaan sulamaan. HUOM! Älä missään nimessä sytytä tulta kamiinaan, jos epäilet sen jäätyneen.

Kuinka kauan vettä voi pitää kylpytynnyrissä talvella?

Kylpytynnyriin ei saa jättää vettä lämmittämättä pakkasella, koska kamiina ja putkiosat jäätyvät helposti. Kovilla pakkasilla kylpemisen jälkeen vesi pysyy sulana noin vuorokauden jos tynnyri on peitetty kannella. Suosittelemme pakkasella siis tynnyrin tyhjentämistä käytön jälkeen. 

 

Voiko merivettä käyttää kylpytynnyrissä?

Koska kamiina on valmistettu merialumiinista, niin kylpytynnyrissä voi käyttää merivettä.